Home Page Onze projecten

Hulp weeskinderen Noord-Albanie

In het noorden van Albanië ondersteunt De Brug meer dan 170 arme gezinnen en ouderen met voedselhulp. Veel van deze families hebben de zorg voor (half)wezen. In de meeste gevallen is de vader van het gezin omgekomen als gevolg van bloedwraak of een ongeluk. In andere gevallen zijn de kinderen zowel vader als moeder kwijtgeraakt door een verkeersongeluk of ziekte. In sommige gevallen is de man gehandicapt en kan daarom niet meer zorgen voor het gezin. In samenwerking met een lokale vrouwenorganisatie in Bajram Curri worden meer dan 170 arme huishoudens regelmatig geholpen met een zak meel, olie of een voedselpakket.

Projectonderdelen van: Hulp weeskinderen Noord-Albanie


Meel en olie voor familie Noord-Albanië

Voor € 15,- kunnen we een arme familie in Noord-Albanië voorzien van een zak meel en zonnebloemolie. Dit zijn de basisingrediënten voor Albanese gezinnen omdat ze daar hun dagelijks brood van bakken in hun houtoven en ook andere locale gerechten zoals hartige taart (pita).

€ 15,-

Doneren

Noodhulp / waar meest nodig

De provincie Tropoje in Noord-Albanië is één van de armste gebieden van Europa. We krijgen vaak verzoeken van schrijnende gevallen. Neem bijvoorbeeld de jonge weduwe die ons smeekte om hulp. Haar man was een jaar geleden overleden aan kanker. Ze heeft twee jonge dochters voor wie ze zorgt. Maar nu is bij haar kanker geconstateerd. Ze was ten einde raad omdat ze de chemokuur niet kan betalen. Dankzij Nederlandse bezoekers konden we haar gelukkig helpen. Dit is slechts één van de vele voorbeelden die onder noodhulp vallen. Uw gift komt daar terecht waar het 't meest nodig is.

€ 15,-

Doneren