Home Page Onze projecten

Kledinghulp

Verschillende organisaties helpen De Brug aan 2e-hands kleding voor de armen in Kosovo.

Deze jassen, broeken, overhemden en shirtjes voor volwassenen, kinderen en baby’s zijn zeer welkom. Honderden gezinnen in de regio zijn al blij wanneer ze eten kunnen betalen. Geld voor kleding is er niet.

De kleding wordt op verschillende manieren verspreid. Sommige families krijgen zo nu en dan een kledingpakket, met een speciaal op leeftijd en/of geslacht afgestemde doos. Indien op voorraad geeft De Brug speciale dozen voor baby’s, jongetjes, meisjes en jonge tieners.

Kleding Kosovo
De Brug etaleert op gezette tijden op een vaste locatie een deel van de kleding, waardoor arme mensen af en toe kunnen komen ‘shoppen’. Veel kleding krijgt in Kosovo een prachtig tweede leven.

Wilt u dit kledingproject ondersteunen met een gift? Dan kan dat heel gemakkelijk via onderstaand formulier

Projectonderdelen van: Kledinghulp


Winterschoenen voor schoolgaande kinderen

Schoenen voor de winter
Vooral voor schoolgaande kinderen is het belangrijk om in de koude winter schoenen te hebben die waterdicht zijn. Echt arme kinderen gaan 's winters niet naar school omdat ze geen schoenen hebben. Voor € 25,- kan het Brug team winterschoenen kopen voor kinderen die daardoor weer naar school kunnen gaan.

€ 25,-

Doneren

Kledingdistributie Noord-Albanië

In Noord-Albanië ondersteunt de stichting 160 arme huishoudens waarbij 1 of meer kinderen uit wezen of halfwezen bestaat. Om deze kinderen van kleding te voorzien moet een vrachtwagen gehuurd worden om de kleding over de grens te brengen. Daarnaast is er transport nodig om de kinderen in de afgelegen dorpen te bezoeken.

€ 150,-

Doneren