Home Page Onze projecten

Medische hulp

In Kosovo bestaat geen ziektekostenverzekering zoals wij dat in Nederland gewend zijn. Een doktersbezoek betaal je contant. En de kosten voor je dure medicijnen betaal je direct bij de apotheek. Als je geopereerd moet worden kost dit vaak een maandsalaris of meer. Als je een baan hebt, kun je dit misschien nog betalen. Maar voor iemand zonder baan kan dit letterlijk het einde betekenen.

Een operatie kost tussen de € 300 - € 600,-. Voor iemand met een modaal inkomen in Kosovo (enkele honderden euro’s) is dit al veel. Maar voor iemand zonder baan kan dit een groot probleem worden.

Arme mensen in Kosovo kunnen soms gewoon niet naar de dokter, omdat ze het geld niet hebben. Een tandarts of operatie voor een blindedarmontsteking zit er al helemaal niet in. De Brug heeft contact met een vrouw die na een niertransplantatie zelfs achthonderd euro aan medicijnkosten heeft. Zonder hulp van buitenaf kan zij niet overleven. Dit is een heftig voorbeeld van problemen die ontstaan door het ontbreken van een goede zorgverzekering in Kosovo.

Medicijnen Kosovo
Stichting de Brug helpt al jaren tientallen zeer arme (oudere) mensen met medicijnen. Wel zijn we daarvoor helemaal afhankelijk van giften. Wilt u ons helpen om deze zieken bij te staan?

Projectonderdelen van: Medische hulp


Doktersbezoek met begeleiding

In Kosovo bestaat geen ziektekostenverzekering, en alles moet dan ook contant vooraf betalen. Dit geldt ook voor een doktersbezoek. Mensen die onder de armoedegrens leven hebben dus geen toegang tot gezondheidszorg. De Brug probeert schrijnende gevallen zoveel mogelijk te helpen. Voor 20 euro kunnen we iemand naar een arts brengen. Op advies van de arts worden vaak medicijnen en anticonceptiva voorgeschreven.

€ 30,-

Doneren

Maandelijkse medicijnen per persoon per maand

Er zijn vele arme mensen die elke maand medicijnen nodig hebben, voor hun hart, of tegen suikerziekte en dergelijke. Omdat er geen ziektekostenverzekering bestaat in Kosovo, hebben de mensen die onder de armoedegrens leven geen toegang tot de gezondheidszorg.

€ 25,-

Doneren