Home Page Onze projecten

Voedselhulp

De werkloosheid onder Kosovaren is met bijna 50% extreem hoog. Sommigen hebben al jaren geen baan omdat in de oorlog van 1999 bijna alle fabrieken werden gebombardeerd. Hoewel mensen graag willen, kán er soms gewoon niet gewerkt worden en op een gewone manier brood worden verdiend. Daarnaast zijn er vele gehandicapten, blinden en ouderen die niet voor zichzelf kunnen zorgen en nauwelijks hulp van de staat krijgen. De Brug wil deze mensen tegemoet komen met voedselhulp.

Enkele honderden gezinnen krijgen periodiek hulp in de vorm van een grote zak meel en een voedselpakket met houdbare levensmiddelen. Met het meel bakken mensen brood en andere deegwaren. Het vervoeren van de goederen gebeurt door mensen die de leefomstandigheden van de gezinnen kennen. Zij checken of hulp echt noodzakelijk is.

Hulp Kosovo
Met 10,- per maand maakt u al een groot verschil voor een familie in nood. Voor 25,- euro kunnen we een volledig voedselpakket afleveren.

Projectonderdelen van: Voedselhulp


Een voedselpakket

Voor € 25,- kunnen we een volledig voedselpakket afleveren.

€ 25,-

Doneren

Een zak meel

Met € 10 per maand maakt u al een groot verschil voor een familie in nood. Zo kunnen we er een zak meel of flessen olie voor kopen.

€ 10,-

Doneren

Noodhulp / waar meest nodig

Soms hebben mensen specifieke behoeften vanwege bijvoorbeeld ziekte, en kopen we verse groenten en fruit of vitaminepillen. Of een pan soep voor een zieke vrouw die herstellend is van een operatie. Uw gift komt daar terecht waar dat het meest nodig is.

€ 10,-

Doneren